Bu hibe desteğine var olan veya yeni kurulan( yeni kurulmuş olan) işletmeler aşağıdaki belirtilen 2 genel şarttan sadece birini bile sağlamaları yolu ile başvuru yapabilirler;
*Ulusal çiftçi Kayıt Sistemi veya
*Ulusal Hayvan Kayıt Sistemine kayıtlı olan
(Ulusal Çiftçi (ÇKS) ,Hayvan Kayıt sistemi nedir? nasıl kayıt olunur?)
Tüm başvuru yapacaklar aşağıdaki şartları sağlamalıdırlar;
-Başvuru sahipleri vergi sistemine kayıtlı olmalıdır.(geçek kişi veya tüze kişi) Bu işletmeler TKDK’ya başvurularını sundukları anda devlete ödenmemiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının bulunmaması gerekmektedir.
-Başvuru sahipleri, TKDK tarafından nihai ödemenin yapılmasından sonra 5 yıl süre ile yatırımın muhafaza edilmesini ve önemli bir değişikliğe maruz kalmayacağını taahhüt etmelidirler.
-Başvuru sahipleri (gerçek kişi olması durumunda kendisi, tüzel kişiliklerde ise tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olan kişi) başvurunun sunulduğu tarihte 65 yaşından büyük olmamalıdır.
-Kiralanmış bir mülk üzerinde yapılacak yatırımlar uygun yatırımlardır. Kiralama süresi yatırımın tamamlandığı tarihten itibaren en az beş yılı kapsamalıdır.
-Nihai ödeme talebinin yapıldığı tarihte başvuru sahipleri Ulusal Hayvan Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmalıdır.
TKDK hibe desteği başvuru yapıp yumurta çiftliği tarımsal işletmeniz için 1.000.000 avro’ya kadar hibe desteği almak isteyen bütün girişimci ve işletmecilere müjde!
Artık aracıya ,proje yazarına on binlerce lira TKDK Hibe Desteği başvurusu ücreti ödemeden size çok kolay ve doğru yoldan TKDK hibe desteklerine başvuru yapıp en ucuz ve doğru yoldan kendi başınıza TKDK hibe desteklerine başvuru yapabilirsiniz. Bu hibe desteklerine başvuru yapmak için ihtiyacınız olan her şey web sitemizde satışa sunulmaktadır.
TKDK Hibe desteklerine başvuru yapmak için adınıza bir vergi levhası yok mu ? TKDK hibe desteği almak için yapacağı yatırım vergi levhası çıkarmak isteyen girişimcilerin dikkatine ; ‘’ TKDK hibe desteklerine başvuru yapıp hibe almak isteyen girişimcilere KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile %90’ oranında hibe desteği sağlanıyor.
Nasıl Mı ?
Yeni bir iş yeri açmak isteyen girişimciler KOSGEB’den ;
İşletmelerin vergi levhası çıkarma, kuruluş giderleri, noter, oda kayıt giderleri için 2.000 TL
İşletmelerin makine , teçhizat ,demirbaş,ofis donanımı( pc, yazıcı, tarayıcı, ldc tv, masa, koltuk takımları vb.) giderleri için 27.000 TL
İşletmelerin kira ve personel giderleri için aylık 5.000 TL olmak üzere toplamda 21.000 TL hibe desteği.
Üstte belirtilen giderler için KOSGEB hibe desteği 50.000 TL ’dir. Bu hibe desteği bana yetmez benim üretim ve hizmet amaçlı makine, teçhizat, yazılım ve programa ihtiyacım var diyorsanız KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında 50.000 TL hibeye ek olarak size 100.000 TL , 30 ay sonra geri ödemeli ve faizsiz kredi desteği de sunulmaktadır.
Bu yolla ilk hibe desteğinizi alabilirsiniz. KOSGEB Girişimcilik Desteği ile işletme açan girişimciler tabir yerinde ise bir taşta iki kuş vurmuştur, çünkü; Daha yüksek bedelli tarım ve hayvancılık konulu hibe destekleri ( TKDK, KKYDP ,Kalkınma Ajansı vb.) için işletme kurmuş, hem de kurmuş olduğu ilk işletmesi için Devlet’ten ilk hibe ve faizsiz kredi desteğini almıştır.
Web sitemizde yer alan ilgili bölümlerde KOSGEB Girişimcilik Hibe Desteği Nedir ? Nasıl Alınır ? bu hibe desteğini en hızlı ve kolay yoldan nasıl alacağınızı keyfetmek için ihtiyacınız olan her şey web sitemizde yer almaktadır.KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında bütün detayları öğrenmek ve bu hibe desteğine başvuru yapmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmak için tıklayınız.Üstelik aracıya , çukacıya on binlerce lira ücret ödemeden.
TKDK IPRAD Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma hibe destekleri gibi hibe alabileceğiniz diğer hibe programlarını ve size sunulan hibe desteği alma çözümlerimizi görmek için tıklayınız.