Makine-Ekipman Alımı;
1-Yöresel ürün ve el sanatı faaliyetlerine yönelik makine ,ekipman, teçhizat, demirbaş , yazılım ve program alımı
2-Paketleme tesisleri için fiziki yatırımlar
3-Aynı İlde bulunan, mağazaların ve stantların kurulması da dahil olmak üzere katma değerli zanaatkarlık ürünleri veya el sanatları için tanıtım ve pazarlamaya yönelik giderler.
Yapım İşleri;
1-Katma değerli zanaatkarlık ürünleri ve el sanatları için binaların, atölyelerin, soğuk hava depolarının ve üretim tesislerinin inşası, modernizasyonu, genişletilmesi ve yeniden inşası,
2-Paketleme tesisleri için fiziki yatırımlara yönelik inşaat işleri
3-Katma değerli zanaatkarlık ürünleri ve el sanatları için dükkanların ve stantların kurulması
4-İdari bina (ofisler, yemek odası, soyunma odası, tuvaleti de kapsayacak şekilde) ve bekçi kulübesi, jeneratör odası, ihata duvarı/çitler, işletme içi yollar dahil.
5-Öz tüketim için yenilenebilir enerji üretimine yönelik inşaat/modernizasyon/genişletme işleri ;
Yukarıda belirtilenlere ilave olarak, hizmet alımı ve görünürlüğe ilişkin harcamalar da uygun harcamalardır.
İş Fikriniz ve yeni yatırımınız veya var olan işletme ve yatırımlarınız için ( yeni kurulmak istenen işletme, yeni kurulacak olan işletme ,yeni kurulan işletme, kurulu olan yeni işletme, kurulmuş olan ve faaliyette bulunan işletme ) için ister imalat ister hizmet ve pazarlama sektöründe olun bu hibe yılı içinde hangi hibe destekleri veriliyor ? bu hibe desteklerine nasıl en hızlı kolay ve doğru yoldan başvuru yapılır ? hemen öğrenmek ve aracılara , proje başvuru formu doldurma firmalarına on binlerce lira ücret ödemen sizde web sitemizden alış veriş yapıp hibe desteği alma konusunda en hızlı ve en ekonomik yolu tercih eden binlerce müşterimiz gibi bu hibe desteklerini alma konusunda hemen bir adım öne geçebilirsiniz.
Genel olarak ,yeni iş yeri kurmak şartı ile herkes yaş ve sektör şartı gözetmeksizin KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında ;
2.000 TL işletme kuruluş dönemi giderleri ( Vergi Levhası çıkarma ve ilgili yerlere kayıt)
27.000 TL kuruluş dönemi yeni işletme makine , teçhizat, demirbaş, yazılım ve program hibe desteği,
21.000tl işletme aylık sabit giderler hibesi ( aylık max 5.000 tl toplamda 21.000 TL )
Yeni işletme kurmak için 50.000 TL hibe desteğine ek olarak 100.000 TL 30 ay sonra geri ödemeli %0 ( sıfır) faizsiz kredi desteği alabilir.
Yeni vergi levhası çıkaran işletme ve girişimciler bu hibe desteğine başvuru yapmadan vergi levhası çıkardıkları anda 50.000 TL hibe , 100.000 TL faizsiz kredi desteği alma haklarını kaybederler.
Açmayı düşündüğünüz yeni iş yeri için KOSGEB Girişimcilik Hibe Desteği ile başlaya bilirsiniz bu yolla ilk hibe desteğinizi almış ve iş yerinizi açmış olursunuz.
KOSGEB Girişimcilik Hibe Desteği Nedir ? Nasıl Alınır ? bu hibe desteğini en hızlı ve kolay yoldan nasıl alacağınızı keyfetmek için ihtiyacınız olan her şey web sitemizde yer almaktadır. KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında bütün detayları öğrenmek ve bu hibe desteğine başvuru yapmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmak için tıklayınız.
TKDK IPRAD Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma hibe destekleri gibi hibe alabileceğiniz diğer hibe programlarını ve size sunulan hibe desteği alma çözümlerimizi görmek için tıklayınız.